Leie av hund

Leie av hund Longyearbyen
(mulig fra mai til oktobre)

Sikring av leirplass

Mange faktorer skal tas hensyn til på tur på Svalbard. Været den viktigste, men Isbjørn er også en faktor man legger inn i planverket, selv om man som regel ikke ser den. Snublebluss har vært vanlig å bruke for å sikre teltleiren. Snubleblusset spennes ut 15-20 m fra teltet, og gir deg dertil responstid om noen skulle gå i det. Vi drar ut med hunder og bruker dem for å sikre campen.. Hundene ligger på kjetting rundt teltet. Hunder er personligheter og reagerer forskjellig slik vi mennesker.

Hvilke hunder er gode bjørnehunder?

Det er stille i hundegården når Berit kommer inn i hundegården med isbjørnskinnet over seg, eksploderer alle hundene. Noen av hundene gjemmer seg og blir straks strøket av listen, mens andre river i kjettingen og skal ta bamsen. Det er disse hundene som vi leter etter. Hunder som elsker mennesker, men varsler på bjørn.

Utleie

Vi leier ut hunder som turkamerat og extra sikkerhet .

Opplæring

Vi gir dere innføring i sikring av hund for å unngå rømning. Vi holder oppstallingskjetting, hundemat og kløv. Det er leiers ansvar at hunden er ansvarlig sikret under hele turen så den ikke kommer løs. Evt. aksjon for oppsporing og innfanging av rømt hund betales av leier.

Det er båndtvang hele året på Svalbard for polarhunder. Vi gir anbefalinger for plassering av hund(er) for sikring av leiren. Leieren må likevel vurdere plassering i forhold til valg av leirplass og de stedlige forhold. Hund må kun brukes som en ekstra trygghet med hensyn til varsling av isbjørn og kan aldri erstatte våpen og vakt.

Kontakt oss på info@svalbardvillmarkssenter.no for nærmere informasjon.

Share this with your friends...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print